بخشی از متن فایل word مقاله طراحی نرم افزار کامپیوتری جهت انتخاب شکل سیم های پره فرم ارتودنسی :
فایل word مقاله طراحی نرم افزار کامپیوتری جهت انتخاب شکل سیم های پره فرم ارتودنسی که چکیدهی آن در زیر آورده شده است, در تابستان 1389 در مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از صفحه 95 تا 104 منتشر شده است.
نام: طراحی نرم افزار کامپیوتری جهت انتخاب شکل سیم های پره فرم ارتودنسی
این مقاله دارای 10 صفحه میباشد, که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله خطاهای تشخیصی
مقاله کست دندانی
مقاله فرمول های ریاضی
مقاله آنالیز تصاویر دیجیتال
نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: نوری مهتاب
جناب آقای / سرکار خانم: مشکل گشا وحید
جناب آقای / سرکار خانم: شمسا محمد
جناب آقای / سرکار خانم: اکبرزاده باغبان علیرضا
چکیده و خلاصهای از مقاله:
سابقه و هدف: بدست آوردن یک قوس دندانی که در عین زیبایی, فانکشنال باشد و از ثبات لازم برخوردار باشد, برای مدت های طولانی, از مهمترین هدف های رشته ارتودنسی بوده است. هدف از مطالعه حاضر آن است که یک نرم افزار کامپیوتری جهت بررسی شکل انواع آرچ وایرهای پره فرم و انتخاب بهترین شکل متناسب با قوس دندانی هر بیمار طراحی گردد.
مواد و روشها: در مطالعه تشخیصی حاضر, یک نرم افزار با زبان Visual Basic طراحی گردید. 100 کست فک بالا و پایین اسکن شدند و پس از تعیین نقاط باکال میانی دندان ها روی کست ها, فرم قوس به کمک فرمول ریاضی درجه شش به دست آمد. آرچ وایرهای پره فرم Niti پس از اسکن توسط نرم افزار بررسی و منحنی مربوط به هر کدام در نرم افزار ذخیره گردید. نرم افزار قادر بود ضمن تعیین قوس اپتیموم هر کست, مناسب ترین آرچ وایر را با نزدیکترین تطابق شکل با قوس دندانی انتخاب کند. جهت ارزیابی دقت نرم افزار در انتخاب سیم پری فرم Niti شکل سیم انتخاب شده توسط نرم افزار با نظر اجمالی 7 ارتودنتیست با آزمون آماری کاپا مورد مقایسه قرار گرفته, روایی و پایایی نرم افزار با استفاده از آزمون ICC و one sample test و شاخص دالبرگ محاسبه شد.
یافته ها: میانگین خطای نرم افزار در اندازه گیری فواصل در حد mm 1/0 و به صورت بزرگ نمایی بود. از نظر آماری اختلافی بین دو اپراتور در اندازه گیری در حد 005 میلی متر وجود داشت. ضریب توافق (کاپا) بین افراد مورد استفاده به عنوان استاندارد طلایی در بیشترین حالت 0429 بود. ضریب توافق بین انتخاب اول نرم افزار و استاندارد طلایی 413/0 بود (64% در کست های فک بالا و 59% در کست های فک پایین مشابه بود). ضریب توافق بین انتخاب اول یا دوم نرم افزار و استاندارد طلایی 91% بود (94% در کست های فک بالا و پایین مشابه بود.(
نتیجه گیری: دقت, پایایی و روایی نرم افزار از لحاظ بالینی با حد خطایی معادل 1/0 میلی متر قابل قبول بود. با در نظر گرفتن انتخاب اول یا دوم نرم افزار به عنوان انتخاب معتبر, نشان داده شد که نرم افزار در اغلب موارد نتایجی مشابه با استاندارد طلایی دارد و می تواند از لحاظ بالینی جهت تعیین آرک وایر مناسب بیمار مورد استفاده قرار گیرد. نرم افزار علاوه بر قابلیت به کارگیری و نصب ساده ابزار مناسبی جهت انتخاب مناسب ترین شکل سیم های پیش ساخته Niti برای هر بیمار می باشد.