بخشی از متن فایل word مقاله ارتقا کیفی فعالیت های ثبت سرطان در ایران بخش دوم: پیشنهاد برنامه جدید ثبت سرطان در کشور بر اساس مطالعه تطبیقی ثبت سرطان در 18 کشور جهان :
فایل word مقاله ارتقا کیفی فعالیت های ثبت سرطان در ایران بخش دوم: پیشنهاد برنامه جدید ثبت سرطان در کشور بر اساس مطالعه تطبیقی ثبت سرطان در 18 کشور جهان که چکیدهی آن در زیر آورده شده است, در زمستان 1388 در حکیم از صفحه 50 تا 57 منتشر شده است.
نام: ارتقا کیفی فعالیت های ثبت سرطان در ایران بخش دوم: پیشنهاد برنامه جدید ثبت سرطان در کشور بر اساس مطالعه تطبیقی ثبت سرطان در 18 کشور جهان
این مقاله دارای 8 صفحه میباشد, که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله ثبت سرطان
مقاله مطالعه تطبیقی
مقاله جمعیتی
مقاله برنامه جدید
مقاله ایران
نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: زنده دل کاظم
جناب آقای / سرکار خانم: حسنلو ژاله
جناب آقای / سرکار خانم: صدیقی زهرا
جناب آقای / سرکار خانم: نحوی جو آذین
جناب آقای / سرکار خانم: موسوی جراحی علیرضا
جناب آقای / سرکار خانم: ملک زاده رضا
جناب آقای / سرکار خانم: ملک افضلی اردکانی حسین
جناب آقای / سرکار خانم: محقق محمدعلی
چکیده و خلاصهای از مقاله:
مقدمه: بررسی های قبلی نشان می دهد که برنامه ثبت سرطان کشور عملکرد مناسبی نداشته و بازبینی برنامه کشوری ضروری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی نظام ثبت سرطان در 18 کشور دنیا و پیشنهاد برنامه جدیدی برای انجام ثبت سرطان در ایران صورت گرفت.
روش کار: اطلاعات ثبت سرطان ایران و 18 کشور که حد اقل 10 میلیون نفر جمعیت داشتند و نتایج ثبت سرطان آنها توسط مرکز بین المللی تحقیقات سرطان منتشر شده بود مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. به علاوه, روند توسعه تعداد مراکز ثبت سرطان در این کشورها از تاسیس اولین مرکز ثبت سرطان تا سال 1997 میلادی بررسی شد. همچنین با بررسی فعالیت های ثبت سرطان در کشور و بهره گیری از تجربه جهانی پیشنهاداتی برای اصلاح سیستم ثبت سرطان ارایه شد.
یافته ها: به طور متوسط 6/24% از سطح جغرافیایی کشورهای مورد مطالعه تحت پوشش برنامه ثبت سرطان قرار داشت. در تمام کشورهای مورد مطالعه ثبت سرطان جمعیتی وجود داشت و توسعه تعداد مراکز ثبت سرطان به صورت تدریجی صورت گرفته بود. به طور متوسط در هر 10 سال حدود 3 مرکز ثبت سرطان در مجموع کشورها تاسیس شده است.
نتیجه گیری: به جای ثبت سرطان پاتولوژی پیشنهاد می شود ثبت جمعیتی به صورت منطقه ای در کشور پیگیری شود و در نهایت با انجام ثبت سرطان جمعیتی در 25 الی 30% مناطق کشور آمار دقیق سرطان تولید شود. پیشنهاد می شود در ابتدا ثبت سرطان جمعیتی در استان های فارس, تهران, گلستان و اردبیل مورد توجه و حمایت علمی و مالی قرار گیرد و تمام تلاش ها برای کیفیت مناسب و اعتبار آنها صورت گیرد. پس از اطمینان از موفقیت آنها به سایر مناطق مورد نظر توسعه یابد.